Du bliver, hvad du spiser

Smoothie bowl with acaiJeg er helt vild med at lave smoothie bowls i øjeblikket. Det der adskiller en almindelig smoothie fra en smoothie bowl er toppingen og at den laves i en skål – så der er plads til at det lækre fyld. Jeg spiser dem skiftevis til frokost og aftensmad – mest fordi jeg aldrig har tid til at lave dem om morgenen. Jeg har tidligere været vegetar i 15 år og veganger i 2, så det ligger ikke super fjernt fra mig at spise frugt og nødder til aftensmad. Jeg spiser sjældent kød og får de fleste proteiner fra bønner og nødder. På den måde føles min krop lettere og mere energisk. Her kommer ugens smoothie bowl’er og opskrifterne, hvis I har lyst til at gøre det efter derhjemme… De er alle veganske og altså uden mælk.

Being a former vegan the whole idea of smoothie bowls is great to me. Just adding a lot of topping on a regularly smoothie and making it a beautiful and fulfilling meal filled with sunshine and antioxidants… What’s not to love?

xx Line

fff

Den bedste smoothie base, jeg hidtil har lavet… Jeg har kaldt den “Hvid marzipan smoothie bowl”, da den består af 1 banen, 20 mandler, to små pærer, en sjat mandelmælk og vanilje stang og virkelig smager af slik! Toppet med abrikoser, jordbær, kiwi, frysetørrede jordbær, valnødder, mandler og spiselige blomster fra min altan.

 

Smoothie pear banana

En hurtig smoothie i vinglas med 1 pære, 1 banan, en sjat mandelmælk og lidt honning toppet med spiselige blomster, frysetørrede jordbær og lidt hakkede mandler for crunch.

 

Smoothie bowl with acai and strawberry

“Pink Acai/jordbær smoothie bowl.” Ugens nok mest vellykkede (og pæneste) med 1 banan, 200 g jordbær, vaniljestang, 20 mandler, en spiseske acaipulver, en håndfuld granatæble kerner og en sjat mandelmælk. Toppet med det sædvanlige plus kokosstykker og violsukker.

 

Smoothie bowl with acai and pear

Jordbær/pære smoothie bowl med 1 banan, 2 pærer, et halvt æble og en sjat mandelmælk. Toppet med masser af jordbær og hakkede mandler.

 

Smoothie bowl with acai

“Overload smoothie bowl” med 1 banan, 150 g jordbær, 2 spiseskefuld acaipulver, 1 pære, en sjat mandelmælk og lidt honning (vejer op for den let bitre acai-smag). Toppet med alt godt fra frugthylden og spiselige blomster fra altanen.