Insektdækken til hest

InsektdækkenDet bedste insektdækken til hesten varierer alt efter hesten anatomi og hvor mange penge, du vi bruge på et insektdækken til hest. Hvis du som jeg står i en stald med super mange fluer, klæg, bremser og andet kryb både indenfor og udenfor er du måske parat til at investere mere i insektdækkenet, end hvis din heste er mindre plaget.

Hvorfor bruge insektdækken til hest?

Et insektdækken er et let dækken i tyndt stof eller net eventuelt med hals og maveklap, som er designet til at holde insekter væk, så din hest kan nyde sommeren uden kløe og kradsen. Problemet med insekterne er ikke så meget, at de flyver rundt om ører og øjne på hesten, men at de især bider og stikker hesten. Det kan føre til betændelse efter et såkaldt flue-stik, men det kan også give sommereksem.

Sommereksem opstår, hvis hesten går uden insektdækken

Sommereksem er en kløende hudlidelse, der skyldes insektstik. Heste på sommergræs uden insektdækken er særligt udsatte. Lidelsen kan forekomme hele sommeren, men er specielt udtalt i maj og september. Hestene reagerer med en allergisk reaktion overfor mittens spyt. Hudforandringerne ved manke, ryg og halerod svarer til en bestemt mittes (culicoides pulicaris) foretrukne placering på hesten. Det er typisk, at ikke alle heste i samme fold er angrebet. Sommereksem kan ikke smitte fra hest til hest. Det er en udtalt lidelse hos islandske heste og ponyer, men andre heste kan også angribes. Hudforandringer i manke- og haleregion.

Syptomer på sommereksem:

  • I starten ses rødme og dannelse af små væskefyldte blærer
  • Dernæst ses væskende eksem, med udsivning af serum, der tørrer ind til gullige skorper
  • Intens kløe
  • Hesten gnubber manke og hale, hvorved hårene slides af, og huden irriteres yderligere
  • Der kan opstå dybe sår på de angrebne områder
  • Hvis sygdommen strækker sig over længere tid, slides halehårene næsten af,
    og huden bliver tyk og læderagtig (Kilde: Netdyredoktor).

Fordele ved at bruge insektdækken til hesten

– Ud over at insektdækkenet beskytter hesten mod insektbid og stik, så hjælper insektdækkenet også hesten til at føle mindre stress ved situationen, da den får mere ro for insekterne.

– Der er flere tilfælde, hvor heste er blevet bidt af insekter med smitsomme sygdomme, hvor hesten så er blevet smittet. Et insektdækken beregnet til at beskytte mod insekter kan delvist afhjælpe dette problem.

– Brug af insektspray på hesten kan blive dyrt i længden. Udover det, så mistænkes insektspray af nogle for at have sundhedsskadelige virkninger på hesten, da den optager kemikalierne fra sprayen gennem huden. Et insektdækken kan gøre insektspray overflødig, så man sparer hesten og sig selv for en del penge.-

– Insektdækkenet vil også yde beskyttelse mod solens stråler og de tilhørende UV stråler. Især for heste med lys pels eller sensitiv hud, kan et sådan insektdækken give god beskyttelse.

– Som ethvert andet dækken kan et insektdækken til hest også hjælpe med at holde hestens pels renere.

xx Line

Harryshorse insektdækken med hals og plads til sadlen

Zebra insektdækken fra Harryshorse , 409 kr.